» Drůbež
Kachna na zázvoru
1 kachna, 1 větší cibule, 3 čajové lžičky mletého zázvoru, 1 čajová lžička tlučeného kmínu, 1/2 čajové lžičky mletého fenyklu, 1 čajová lžička mletého máku, 2 stroužky česneku, 1/2 čajové lžičky chilli nebo pálivé papriky, 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu, 1 citrón, olej, sůl

Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, všechno koření a mák. Přidáme očištěnou a naporcovanou kachnu, osolíme a opečeme prudce po obou stranách. Pak podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Chvilku před tím,než je kachna měkká, podlijeme rozvařeným kokosem, dochutíme citrónovou šťávou a ještě chvíli dusíme.