» Exravagantní
Mu-sü-žou aneb nudličky s denivkou

300 g nudliček (masových nebo sójových), sójová omáčka, 1 čajová lžička škrobové moučky, 1 větší cibule, 3 polévkové lžíce oleje, 20 g sušených namočených hub nebo 50 g nakládaných, 5 až 7 poupat denivky (Hemerocalis fulva), 1 čajová lžička cukru, 2 polévkové lžíce dezertního vína, sůl

Omeleta: 2 vejce, trochu glutasolu, 1 polévková lžíce dezertního vína

Vepřové maso z plecka nakrájíme na nudličky a necháme hodinu odležet smíchané se sójovou omáčkou a škrobem v chladu. Rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme masové nudličky a cukr. Opečeme, přidáme poupata denivky nakrájená na dva až tři centimetry dlouhé kousky a nakrájené houby. Krátce podusíme, podle potřeby podlijeme vínem, případně i trochou vody. Na jiné pánvi uděláme omeletu z vajec rozšlehaných s vínem a glutasolem. Hotovou omeletu natrháme na kousky o velikosti sousta a přidáme k masu. Promícháme a dochutíme, tekutina by se měla téměř vydusit.

Příloha: Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Více zajímavých receptů a článků o všem kolem vaření najdete v i-kuchařce.